Vyberte si osvetlenie auta podľa našej typológie

02.02.2005 Celý región

Osvetlenie áut je stále aktuálnou témou. Na cestách non stop svietime. Ak uvažujete nad novými výkonnejšími žiarovkami, vyberte si ich podľa toho, čo je pre ...
Osvetlenie áut je stále aktuálnou témou. Na cestách non stop svietime. Ak uvažujete nad novými výkonnejšími žiarovkami, vyberte si ich podľa toho, čo je pre vás dôležité.

Ste:
Typ zameraný na bezpečnosť
Nechcete len dobre vidieť, ale záleží vám i na tom, aby vás aj ostatní zazreli skôr. Uprednostňujete jazdu so zapnutými svetlami počas dňa i noci. Častá výmena žiarovky by však nemala byť daňou za zodpovednú jazdu.
Tip na žiarovku: mailto:LIGHT@DAY s takmer trojnásobnou životnosťou pri prevádzke vo dne i v noci bez nutnosti častejšej výmeny.

Aktívny typ
Pravidelne doháňate to, čo nestíhate počas dňa aktivitou neskoro večer. Potrebujete mať cestu pod kontrolou aj po západe slnka. Ak chcete spraviť z noci deň a včas videli čo vás čaká, máme pre vás tip.
Tip na žiarovku: SILVERSTAR poskytuje v porovnaní so štandardom až o 50% viac svetla, a tým aj viac bezpečnosti.

Módny typ
Móda je pre vás dôležitou súčasťou života a spôsobom sebavyjadrenia. Je prirodzené, že v aute nechcete len dobre vidieť, ale aj dobre vyzerať. Riešením je štýlové osvetlenie.
Tip na žiarovku: COOL BLUE – moderné modro-biele svetlo podobné xenónovým výbojkám. Vyzývavý a pozornosť vzbudzujúci typový rad žiaroviek. V porovnaní so štandardom poskytuje o 20% viac svetla.

Ekonomický typ
Nechcete dlho premýšľať o tom, ktorá žiarovka je správna, jednoducho chcete prvotriednu kvalitu za výhodnú cenu.
Tip na žiarovku: Standard HALOGEN – žiarovky osvedčené v nových automobiloch nemeckých výrobcov.

Tip pre všetky typy:
Ak vám prekáža nápadne rušivá farba smeroviek, vyskúšajte nenápadné smerové žiarovky Diadem, s ktorými dosiahnete lepší vzhľad vášho auta. Žlto svietia len keď sú zapnuté, vypnuté sú decentne biele.

Nezabudli ste na servisný box?
V súvislosti s platným povinným osvetlením motorových vozidiel sa rozšírila výbava motorových vozidiel o servisný box. Je to kompletná sada náhradných autožiaroviek. Box musí obsahovať jednu žiarovku z každého druhu.
Najväčší slovenský výrobca osvetlenia Osram ponúka v závislosti od typu vozidla niekoľko typov boxov. Pre osobné autá je určená 12 V verzia alebo univerzálny box UNI, ktorý je použiteľný pre viaceré typy vozidiel.
Zuzana Joneková
 

Vyberte región